Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2009

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2009

Οι βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χτες έδωσαν καθαρή νίκη στο ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 44% και 160 έδρες,ισχυρή εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στο Γιώργο Παπανδρέου και ταυτόχρονα σηματοδότησαν διεργασίες στη Ν.Δ μετά την εκλογική της συντριβή και την παραίτηση Καραμανλή.
Στο Καράτουλα η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε στις 7:οο το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 7:00 το απόγευμα. Οι λίγοι Καρατουλιάνοι που βρέθηκαν χτες στο χωριό ψήφισαν κάτω από την πλατεία μας στο μικρό χώρο που χρησιμοποιείται για ιατρείο, ο οποίος είχε διαμορφωθεί κατάλληλα σε εκλογικό τμήμα.
(Στη φώτο βλέπουμε την Εύη Κωνσταντέλλου να ψηφίζει υπό το άγρυπνο βλέμμα του Βασίλη Λυμπέρη ο οποίος εκτελούσε χρέη γραμματέα αλλά και εφορευτικής επιτροπής. Με λίγα λόγια τα έκανε όλα!)
Εντυπωσιακό ήταν το ποσοστό της αποχής αφού σε σύνολο 181 εγγεγραμμένων ψήφισαν μόλις 41!!! (ποσοστό αποχής73%). Το εντυπωσιακό αυτό ποσοστό της αποχής εξηγείται εκ του γεγονότος ότι οι περισσότεροι Καρατουλιάνοι βρίσκονται στο εξωτερικό (ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία) και ήταν αδύνατον να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία.
Αργά το βράδυ επικοινώνησε μαζί μας ο Βασίλης Λυμπέρης και μας έδωσε τα τελικά αποτελέσματα του χωριού μας τα οποία έχουν ως εξής: Ισοπαλία ΠΑΣΟΚ -ΝΔ με 17 ψήφους και ποσοστά 41,46% αντίστοιχα και ΛΑΟΣ 7 ψήφοι και ποσοστό 17,07%. Εντυπωσικό στοιχείο αυτών των αποτελεσμάτων είναι κατά τή γνώμη μας το γεγονός ότι τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ και Συνασπισμός) δεν πήραν καμμιά ψήφο στο χωριό μας.
Να συγχαρούμε το ΠΑΣΟΚ και το Γιώργο Παπανδρέου για την καθαρή νίκη που πέτυχε και να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο της διακυβέρνησης της χώρας που αναλαμβάνει. Να ευχηθούμε επίσης στη Ν.Δ να ξεπεράσει σύντομα την σοβαρή κρίση για να μπορέσει να ανταποκριθεί με συνέπεια στο θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που της ανέθεσε ο κυρίαρχος λαός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου