Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012

Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη κκ. Αλέξανδρο στο μοναστήρι του Προδρόμου


 Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας, η οποία βρίσκεται σκαρφαλωμένη στα απόκρημνα βράχια απέναντι από το όμορφο χωριό Περδικόβρυση Κυνουρίας, λειτούργησε την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012 ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.

Την Τετάρτη 26η Δεκεμβρίου 2012, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ... πλαισιούμενος από Ιερείς της Τριπόλεως και της Περιφερείας Καστρίου, τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Σεβασμία Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Κυνουρίας.

Κάτοικοι του χωριού Περδικόβρυση και των άλλων μικρών χωριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Καστριού, προσήλθαν και συμπροσευχήθηκαν με τον Ιερό Κλήρο, λαμβάνοντας την ευλογία του Τριαδικού Θεού, αλλά και του Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου του Προδρόμου .

Σημειωτέων ότι την Δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, τελεί την Θεια Λειτουργία σε κάποιο μικρό χωριό της Μητροπόλεώς μας ή κάποιο Μοναστήρι, επιλέγοντας πολλές φορές κάποιο χωριό από τα κάτω χωριά του Αγιο- Νικόλα (Καστρίου).

Τους Ιερούς ύμνους της Εορτής της συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Χριστουγέννων, απέδωσαν θαυμάσια, τόσο ο λαμπαδάριος του Ιερού Ναού Αγ. Αναργύρων Ν. Σμύρνης Αθηνών κ. Φώτιος Μάνταλος, ο οποίος έχει την καταγωγή του από το χωριό Ελαιοχώριο της Κυνουρίας, όσο και ο λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως κ. Δημήτριος Καραχάλιος, ο οποίος κατάγεται από το χωριό Περδικόβρυση της Κυνουρίας.

Κλείνοντας ο Ποιμενάρχης μας, τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ πάντων των Πατέρων των μετ' ευλαβείας διακονησάντων εν τη Μονή Προδρόμου, καθώς και υπέρ μακαρίας μνήμης των κτητόρων της Μονής.

Απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα και τους ευλαβείς προσκυνητές, τους ευχαρίστησε όλους για την στήριξη που παρέχουν στην Ιερά Μονή Προδρόμου, ευχόμενος να υπάρχει πρωτίστως υγεία και να είναι ευλογημένο το νέο Έτος που σε λίγο θα ανατείλει.

 + Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου