Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μήτρος έφυγε

Ο Μήτρος με το Βασίλη Λογοθέτη (παπα Βασίλη) το 1962 στο μπαλκόνι του Πανάρετου
Μπορεί η ταυτότητά του να έγραφε Δημήτριος Α. Λυμπέρης αλλά όλοι στο χωριό Μήτρο τον ξέραμε και Μήτρο τον  φωνάζαμε.
Η αλήθεια είναι ότι  η φύση  τον είχε αδικήσει στο περπάτημα και στην ομιλία αλλά ο καλός Θεός τον προίκισε... με καλοσύνη , εξυπνάδα  και δυο υπέροχα  εκφραστικά μάτια.

 Όταν χαλούσαν τα παπούτσια μας  στο Μήτρο τα πηγαίναμε για επιδιόρθωμα. Στο Μήτρο τρέχαμε και με τα κωλορίζια από τις καστανιές για να μας μάθει να φτιάχνουμε μαγκούρες... Μέγας τεχνίτης της μαγκούρας!!!

Τα καλοκαίρια, τις απογευματινές ώρες,  στο γνωστό δρομολόγιο με το αργόσυρτο περπάτημα ανηφόριζε από το Λαγκάδι για του Πανάρετου... Του άρεσε η δηλωτή και όταν  ερχόταν η ώρα να κάνει καμιά ξερή, έκανε πώς στρίβει το λεπτό μουστάκι του και έστηνε ολόκληρη  παράσταση  με τις γκριμάτσες και τις χειρονομίες του...

Εδώ και μερικά χρόνια όμως τον είχαμε χάσει από το χωριό. Τα προβλήματα υγείας τον κρατούσαν κατάκοιτο στο Κιβέρι όπου έμενε μόνιμα μαζί με την οικογένεια του αδερφού του, του Γιαννάκη.

Χτες ο Μήτρος, σε ηλικία 85 χρονών,ξεκουράστηκε για πάντα. Συγγενείς και φίλοι τον αποχαιρέτησαν από την εκκλησία της Κοιμήσεως   της Θεοτόκου στο Κιβέρι. Από σήμερα βρίσκεται δίπλα στον αγαπημένο του αδερφό... στο Δάσκαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου