Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Κυριακάτικη γιορτή του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων στα Καστριτοχώρια

Πάνω από 120 ορειβάτες ξεκίνησαν την πορεία τους από το γραφικό Καστρί και, μέσω βατού και κατάφυτου μονοπατιού, που ακολουθούσε τον ρου του ποταμού Τάνου έφτασαν στον οικισμό Καράτουλα...


Φώτο, Χριστόφορος Νικολάου 

Στη συνέχεια περάσαμε από το χωριό Ωριά, το οποίο βρίσκεται κυριολεκτικά κρεμασμένο στις πλαγιές του Πάρνωνα. Μια ευχάριστη έκπληξη μας περίμενε: Άφθονο τσίπουρο και γλυκίσματα, προσφορά των φιλόξενων κατοίκων του χωριού και κατατοπιστική η προσφώνηση του καταγόμενου από εκεί φιλόλογου και μέλους του ΣΑΟΟ Κώστα Ρεκούμη. Ακολούθησε η ωραιότατη φωνή του υπέργηρου πλην κωτσονάτου Ωριάτη ο οποίος μας διαβεβαίωσε άδων ότι «η καρδιά του είναι μεγάλη, μα η καλύβα του είναι μικρή».

 Μετά την όμορφη ανάπαυλα στην Ωριά κατεβήκαμε στο φαράγγι του ποταμού Τάνου, τον οποίο και απολαύσαμε έως και τη θέση «Σύμβολα». Η διαδρομή στο φαράγγι ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτική. Ο ρους του ποταμού ήταν συνεχής, κάτω από τον ίσκιο πανύψηλων πλατάνων, ενώ σε πολλά σημεία του σχηματίζονταν μικροί καταρράκτες.

Φώτο, Χριστόφορος Νικολάου
Η επόμενη έκπληξη μας περίμενε στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, όπου υπό τον ήχο δημοτικών ασμάτων απολαύσαμε αποστάγματα από καρύδι, γκόρτσο, βατόμουρο και ρόδι. Αξίζει να σημειώσουμε ότι λίγο πριν φτάσουμε στην πλατεία του Αγ. Πέτρου επισκεφτήκαμε τον Πύργο του Τρικαλίτη, έναν εντυπωσιακό κτίσμα, ενδιαφέρουσας αρχιτεκτονικής, κόσμημα του χωριού και ολόκληρης της Αρκαδίας.

Φώτο, Χριστόφορος Νικολάου
 Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, στο ξενοδοχείο Πάρνων. Στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου, μετά την προσφώνηση του Προέδρου του ΣΑΟΟ κ. Δέδε Νικόλαου, απεύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κύριος Κόκκοτας Δημήτριος. Τυχεροί για τη φετινοί χρονιά ήταν οι Χωματάς Γεώργιος και Μπουλουγούρης Χρήστος. Παρουσιάστηκε έπειτα το νέο τεύχος του περιοδικού του ΣΑΟΟ , «Όρος Αρκαδίας», το οποίο περιέχει το νέο πρόγραμμα εκδηλώσεων και εξορμήσεων, τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου καθώς και πολλά άρθρα φυσιολατρικού και μη περιοχομένου!

 Ακολούθησε το δέον συμπόσιο και γλέντι στο ξενοδοχείο υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής! 

ΣΑΟΟ
ΠΗΓΗ:http://www.arcadiaportal.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου