Τρίτη, 30 Δεκεμβρίου 2014

Στην κυκλοφορία η γέφυρα "Κουμπίλα-Λουλούδι" στον οδικό άξονα Τρίπολης-Άστρους

Εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του δρόμου Τρίπολης-Άστρους, στην περιοχή Κουμπίλα- Λουλούδι. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά προβληματικό σημείο, που για περισσότερα από δέκα χρόνια, ο δρόμος στο συγκεκριμένο τμήμα κατολίσθαινε και γίνονταν εργασίες.

 Με την κατασκευή της γέφυρας... στο προβληματικό αυτό σημείο και τη διασύνδεσή της, πέραν του ότι παρακάμπτεται η περιοχή με τις κατολισθήσεις, ο δρόμος ευθυγραμμίστηκε και απομακρύνθηκαν επικίνδυνες στροφές, ενώ συνολικά μειώθηκε κατά περίπου δέκα λεπτά, ο χρόνος στη διαδρομή Τρίπολη-Άστρος, με μόλις δύο χιλιόμετρα νέο δρόμο.

«Η Πελοπόννησος αλλάζει σελίδα, πρωτίστως γιατί το θέλουν οι πολίτες της», δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά την τελετή των εγκαινίων και την παράδοση στην κυκλοφορία του οδικού τμήματος και τόνισε, ότι «όλη η Πελοπόννησος είναι ένα απέραντο εργοτάξιο και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα».

Επιπλέον, ανέφερε, ότι στον ίδιο οδικό άξονα, εκτελούνται κι άλλες παρεμβάσεις, όπως στο τμήμα Ελαιοχώρι-Κουμπίλα και τον κόμβο είσοδο του Ελαιοχωρίου, που θα παραδοθούν μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2015, ενώ για τις παρακάμψεις στην περιοχή της Τεγέας και των Κοδέλων, σημείωσε, πως οι μελέτες θα ξεκινήσουν σύντομα, όπως και για το δρόμο Χάνι Κούβλι-Καστρί- Άγιος Πέτρος-Άγιος Ιωάννης, προϋπολογισμού 42 εκατ. ευρώ.

Ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς, αφού εξήρε τη σημασία του έργου αυτού για το σύνολο της παραλιακής Αρκαδίας, το χαρακτήρισε ως νέα είσοδο της Κυνουρίας και ως σύνδεσή της με την υπόλοιπη ενδοχώρα, η οποία προσφέρει ασφάλεια και άνεση και εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι σύντομα θα παραδοθούν και τα υπόλοιπα τμήματα του άξονα αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου