Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Για 3η χρονιά η καρδιά του αθλητισμού χτύπησε στον Άγιο Πέτρο ΚυνουρίαςΗ καρδιά του αθλητισμού χτύπησε στην Αρκαδία για ακόμη μία φορά, καθώς για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε στον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας ο αγώνας υπεραπόστασης 70 χιλιομέτρων το «ΚΡΟΝΙΟΝ ΠΕΡΑΣΜΑ» όπως έχει ονομαστεί το Σάββατο 15 Ιουλίου με πάνω από 130 συμμετοχές από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Μεγάλη στιγμή της διοργάνωσης το άναμμα της φλόγας από τον αθλητή με το Νο1 στην μπλούζα του ,η οποία ήρθε από τους Δελφούς και σήμανε την έναρξη του αγώνα, στιγμή πολύ συγκινητική για όλους τους συμμετέχοντες αλλά και τους παρευρισκόμενους.

Ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα υγροτόπου Μουστού, η Τοπική Κοινότητα Αγίου Πέτρου και Τοπικοί Φορείς, με την ευγενική συμμετοχή του Συλλόγου Α.Π.Σ. Απόλλων Δυτ. Αττικής ως τεχνικός σύμβουλος του αγώνα διοργάνωσαν για 3η χρονιά τον αγώνα στον οποίο η έναρξη δόθηκε όταν η καμπάνα της εκκλησιάς του Αγίου Πέτρου χτύπησε 10:00.

Οι δεκάδες δρομείς ξεκίνησαν από την πλατεία του χωριού και κατευθύνθηκαν προς το καταφύγιο του Πάρνωνα. Το παρών στην εκκίνηση μεταξύ άλλων έδωσε εκεί ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Μαντάς Παναγιώτης ο οποίος ευχήθηκε στους δρομείς καλή επιτυχία.

Ο αγώνας αποτέλεσε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για ένα τελευταίο προπονητικό τεστ, για τους δρομείς που θα τρέξουν στο Φειδιππίδειο Δρόμο ή στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ τον προσεχή Σεπτέμβρη και όχι μόνο, καθώς απευθύνεται σε όλους τους δρομείς που θέλουν να λάβουν μέρος σε έναν αγώνα υπεραπόστασης 70χλμ.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε όλος σε μία περιοχή απείρου κάλλους, περνώντας κάτω από έλατα, πεύκα, πλατάνια και άλλα δέντρα, με συνέπεια οι δρομείς να τρέξουν κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής υπό σκιά.

Ξεκίνησε από τον Αγ. Πέτρο Κυνουρίας και κατευθύνθηκε προς το καταφύγιο Πάρνωνα, πέρασε μέσα από τα χωριά Βαμβακού – Βαρβίτσα – Καρυές – Βούρβουρα και τερμάτισε πάλι στον Αγ. Πέτρο, πραγματοποιώντας μία κυκλική διαδρομή μήκους 70χλμ.

Δείτε φωτογραφίες και το βίντεο που ακολουθεί την εκκίνηση του αγώνα, μέρος της διαδρομής αλλά και τον τερματισμό του πρώτου αθλητή.

 Έφη Καστραντά

ΠΗΓΗ:http://arcadiaportal.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου