Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017

Για τον Κώστα Μπακούρη που έφυγε

Κωνσταντίνος Γ. Μπακούρης
(1936-2017)
Έφυγε μετά από πολύμηνη μάχη που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή ο αγαπημένος μας συγχωριανός Κωνσταντίνος Γ. Μπακούρης και την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017 στις 12:00 το μεσημέρι συγγενείς, συγχωριανοι και φιλοι της οικογένειας θα τον συνοδευσουμε στην τελευταία του κατοικία απο τον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Καράτουλα.

Ο Κώστας, γιος του Γεωργίου και Γιαννούλας Μπακούρη γεννήθηκε στου Καράτουλα το 1936. Ζωηρό και έξυπνο παιδί, ανήσυχος και διορατικός άνθρωπος, μετά τα παιδικά και γυμνασιακά χρόνια στο χωριό, σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική, όπου παράλληλα εργάστηκε και γνώρισε από μέσα την οικονομία της αγοράς και τους κανόνες της.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα... εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα όπου οι ικανότητές του, οι σπουδές του και η εργατικότητά του τον ανέδειξαν σε ανώτατο οικονομικό και διοικητικό στέλεχος με διεθνή δραστηριότητα. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε δύο φορές πρόεδρος της ΜΚΟ «Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάς», πρόεδρος του ΔΣ της Σωληνουργίας Κορίνθου, πρόεδρος του ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ και πρόεδρος του Ελληνορωσικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου ενω για αρκετά χρόνια εργάστηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλη πολυεθνική στη Γενεύη της Ελβετίας.

Από το 1998 έως το καλοκαίρι του 2000, διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα και το 2014 αποτύπωσε τις εμπειρίες που αποκόμισε απο την θητεία του στη θεση αυτή στο βιβλίο του "Ο ακήρυχτος πόλεμος" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ο Κώστας Μπακούρης, άνθρωπος ανοιχτός, πρόσχαρος, καταδεκτικός, με λεπτό χιούμορ, αγαπούσε τον τόπο μας και πάντοτε, αν και πολυάσχολος, ξέκλεβε χρόνο για να έρθει στο χωριό, να περιποιηθεί τον κήπο του, να περπατήσει, να χαρεί τη φύση, να ψάλει στον Αγιάννη, να παίξει με τους φιλους του τάβλι και πρέφα στο καφενείο, να απολαύσει την απλή ζωή του χωριού...

O Κώστας Μπακούρης με τον
 Δημήτρη Λογοθέτη και κοινό τους φίλο σε αγώνα γκόλφ
Αγαπούσε ιδιαίτερα τον αθλητισμό και λάτρευε το αγαπημένο του σπορ το γκολφ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι τον περασμένο Αύγουστο την ημέρα που τον "βρήκε" το εγκεφαλικό είχε επιστέψει στο χωριό από αγώνα γκολφ στο γήπεδο του Costa Navarino της Πύλου.

Κλείνοντας το μικρό αφιέρωμα στον αγαπημένο μας Κώστα εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην σύζυγό του Βίκυ, στην αδερφή του Μαγδαληνή, στα παιδιά, στις ανηψιές, σε ολη την οικογένεια με την ευχή να ζήσουν και να τον θυμούνται με αγάπη.Υ.Γ Διαβάστε αναρτήσεις με αναφορές του Ιστολογίου μας στον Κώστα Μπακούρη:
- Παίζοντας γκόλφ εδώ,
- Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εδώ,
-  Για το βιβλίο του "ο ακήρυκτος πόλεμος εδώ
- Για τους Ολυμπιακούς του 2004 εδώ
- Για την Βιοχάλκο εδώ  εδώ


Ο Κώστας Μπακούρης με το φίλο του και συμπατριώτη μας Δημήτρη Λογοθέτη παίζουν γκόλφ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου