Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Το όνειρο της αναστήλωσης του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας και η μετεξέλιξή του σε χώρο πολιτισμού, παίρνει σάρκα και οστά με τις άοκνες προσπάθειες του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας και την πολύτιμη ηθική και οικονομική στήριξη της Αδελφότητα των Καρατουλιάνων του Σικάγου...
Ήδη όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν την Μεγάλη Τετάρτη 4/4/2018 το παλιό πάτωμα του σχολείου μας αντικαστάθηκε με πλάκα και οι εργασίες αναμένεται να συνεχιστούν ...
Όπως αντιλαμβάνεστε η ολοκλήρωση του έργου αυτού απαιτεί κόπο, είναι αρκετά κοστοβόρα και χρειάζεται την συνδρομή όλων μας. 

Για το σκοπό αυτό ο Πρόεδρος Ιωάννης Παναγιωτούρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας με Ανακοίνωση-Πρόκληση ζητούν την οικονομική συνδρομή των Καρατουλιάνων και των φίλων του χωριού μας  

Η Ανακοίνωση -Πρόκληση έχει ως εξής:


 Αγαπητοί Καρατουλιάνοι
Αγαπητοί φίλοι του όμορφου χωριού μας

Με πολλή χαρά, σας έχουμε ήδη ενημερώσει για την επ’αόριστο παραχώρηση από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας στον «Πολιτιστικό Σύλλογο Καράτουλα Κυνουρίας Άγιος Ιωάννης», ύστερα από αίτημα που υποβλήθηκε από κοινού με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Ελληνική Αδελφότητα Καράτουλα Κυνουρίας ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», που εδρεύει στο Σικάγο και στέκεται διαρκώς εγγυητής και αρωγός, ιδίως οικονομικός στην ανασκευή και διαμόρφωση του σχολείου σε Πολιτιστικό Κέντρο.

Με άρρηκτες πνευματικές και πολιτισμικές σχέσεις οι δυο Σύλλογοι, παιδιά της ίδιας γης, επιδιώκουμε την ανάδειξη του ιστορικού για όλους μας οικήματος σε Πολιτιστικό Κέντρο διάσωσης, διατήρησης και ανάδειξης κάθε πτυχής της ζωής του τόπου μας, στη διαχρονική της διάσταση.

Αποτελεί για όλους εμάς που φοιτήσαμε στο γνώριμο χώρο του, παντοτινό σημείο αναφοράς μιας αθωότητας, φιλίας και αγάπης, συνεκτικών δεσμών ανεκτίμητων, όπου και αν κατοικούμε σήμερα! Όραμά μας είναι να εξοπλιστεί το κτήριο του Δημοτικού Σχολείου με Βιβλιοθήκη, Η/Υ και κάθε τεχνικό μέσο διατήρησης και προβολής ιστορικού και λαογραφικού υλικού και να διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να είναι δυνατή η οργάνωση ποικίλων εκθέσεων, δράσεων και συγκεντρώσεων.

Γι'αυτό, αγαπητοί συμπατριώτες και φίλοι μας, θα θέλαμε να ζητήσουμε την συμβολή σας στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου, με την πεποίθηση ότι όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε το κοινό μας “σπίτι”, ως μια πηγή άντλησης χαράς και βαθιάς ικανοποίησης από τη σύνδεσή μας με τον γενέθλιο τόπο. Ας αναλογιστούμε, άλλωστε, ότι μια τέτοια προσφορά θα συμβάλει και στην ενδυνάμωση των σχέσεων των παιδιών μας και των απογόνων μας ,μελλοντικά, με τον τόπο από όπου εμείς ξεκινήσαμε...

Θα μπορέσουμε, έτσι, να παρέχουμε έναν χώρο αναψυχής και πνευματικής απόλαυσης και σε όλους εσάς που αγαπάτε το χωριό μας, είστε φίλοι μας και συχνά μας επισκέπτεστε.

Με κάθε, λοιπόν, επίγνωση των δύσκολων, για όλους μας, συνθηκών, θα θεωρούσαμε ανεκτίμητη αξία ευγενούς προσφοράς την οικονομική σας συνδρομή στην ολοκλήρωση της προσπάθειάς μας.
( ΙΒΑΝ του λογαριασμού του Συλλόγου μας: GR5901104780000047800300072) 

 Με βαθιά εκτίμηση
 Ο πρόεδρος και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου 
Καράτουλα Κυνουρίας « ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ »Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου