Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου 2013

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και κατασκευή φωτοβολταϊκού πλαισίου στο ΚΠΕ Καστρίου


Διήμερο σεμινάριο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες και την αυτοδιαχείρισή τους έγινε  το Σαββατοκύριακο 26-27 Ιανουαρίου στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου με τη συμμετοχή 40 επιμορφούμενων από το Καστρί, την Αρκαδία και άλλες περιοχές της πατρίδας μας.

Με την έναρξη του σεμιναρίου η υπεύθυνη   και η παιδαγωγική ομάδα του Κέντρου  ξενάγησαν τους επιμορφούμενους  στους χώρους του ΚΠΕ,  παρουσίασαν τις δράσεις του και στη συνέχεια εισηγήθηκαν το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Το δεύτερο κομμάτι  του σεμιναρίου περιελάμβανε την κατασκευή φωτοβολταϊκού πλαισίου.  Στο θεωρητικό μέρος ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Η/Υ Κωνσταντίνος Λατούφης αποσαφήνισε όρους και διαδικασίες σχετικές με την ηλιακή ακτινοβολία,  τις φωτοβολταϊκές  κυψέλες και τα φωτοβολταικά πλαίσια ενώ στο  πρακτικό μέρος, διάρκειας 19 ωρών... οι επιμορφούμενοι με την καθοδήγηση  και του Ηλεκτρολόγου Μηχανολόγου Η/Υ, Αθανασίου Βασιλάκη, έπιασαν δουλειά, κόλλησαν κυψέλες,  ένωσαν  πλαίσια  και  έκαναν πράξη τα όσα έμαθαν...

Το εγχείρημα στέφτηκε με επιτυχία, το φωτοβολταϊκό λειτούργησε  και αν ο καστρίτικος ήλιος   ξεπρόβαλε από το ομιχλώδες τοπίο, το φωτοβολταϊκό θα έπιανε και το μέγιστο στόχο του  που ήταν τα  45W.
 
Συγχαρητήρια   στην υπεύθυνη του ΚΠΕ,  Πηνελόπη Καζακώνη και στην Παιδαγωγική ομάδα του κέντρου για την οργάνωση του σεμιναρίου αλλά  και γενικότερα για  τη σπουδαία δουλειά που κάνουν  στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου, το οποίο προσελκύει και  εκπαιδεύει  κάθε χρόνο  χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και πολίτες σε θέματα παιδείας και  οικολογίας.

Μπράβο και σε κάποιους νέους του Καστρίου  όπως στους Βασίλη Λυμπέρη, Βαγγέλη Παπαϊωάννου, Σταύρο Πολυχρονόπουλο και Κώστα Κούτσελα που είναι κοντά στο ΚΠΕ και στηρίζουν τις δράσεις του. Μακάρι  το παράδειγμα  τους να βρει  μιμητές και στους υπόλοιπους Καστρίτες,  αφού   το ΚΠΕ - εκτός των άλλων- μπορεί και πρέπει να αποτελέσει μοχλό κοινωνικής και οικονομικής  ανάπτυξης της περιοχής μας.   περισσότερες φωτογραφίες εδώ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου