Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Θα αξιοποιηθεί τουριστικά το φαράγγι του Τάνου

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας πληροφορήσω ότι η πρότασή σας για το φαράγγι του Τάνου αξιολογήθηκε και εντάχθηκε σε πρόγραμμα για ορειβατικά και πεζοπόρα μονοπάτια της Αρκαδίας». Αυτό δήλωσε ο δραστήριος και εντιμότατος Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, στον Πρόεδρο του Συλλόγου Ωριατών κ. Γεώργιο Ζαραφέτα, στις 21 Φεβρουαρίου 2013, κατά την συνάντηση τους στο γραφείο του στην Τρίπολη.

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Ωριατών είχε θέσει δύο ζητήματα για την ανάπτυξη της περιοχής Καστρίου. Δηλαδή τον δρόμο Ιεράς μονής Προδρόμου και την αξιοποίηση του Φαραγγιού του Τάνου, από τα οποία... ο δρόμος έχει πραγματοποιηθεί και τώρα το θέμα Τάνου έχει προγραμματισθεί.

Σε αυτά ο Πρόεδρος Ωριατών κ. Γ.Ζαραφέτας απευθυνόμενος προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη τόνισε: «Μετά την ημερίδα, την οποία οργανώσατε κ. Αντιπεριφερειάρχα, για ενημέρωση του Αρκαδικού Λαού ότι τα Πλατάνια κηρύσσονται δένδρα προστατευόμενα, με την σημερινή σας απόφαση για το Φαράγγι του Τάνου, ο Τάνος γίνεται ακόμα ισχυρότερος πόλος έλξης τουρισμού και παραμένει μοχλός ανάπτυξης της περιοχής, που είναι αίτημα και του Συλλόγου Περδικόβρυσης και Ελάτου. Το γεγονός αυτό, συνδυαζόμενο με τον προσκυνηματικό τουρισμό της Ιεράς Μονής Προδρόμου και Ιεράς Μονής Μαλεβής, όπως και με το ελατοδάσος του Πάρνωνα, κάνει την περιοχή Καστρίου να γίνεται ακόμα πιο ελκυστική για επενδύσεις τουριστικών κεφαλαίων, για τουριστικά καταλύματα και ξενώνες στις καταπράσινες πλαγιές του Τάνου, που απλόχερα προίκισε η φύση της περιοχής».

«Στο φαράγγι του Τάνου έχει προγραμματίσει να περπατήσει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αρκαδίας στις 24 Απριλίου 2013». Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αρκαδίας κ.Νίκος Δέδες κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο Ωριατών κ. Γ.Ζαραφέτα, στην Τρίπολη στα Γραφεία του Συλλόγου.

Ο κ. Νίκος Δέδες στη συνέχεια ενημέρωσε διεξοδικά το προεδρείο της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων για το μεγάλο έργο και την δραστηριότητα του Συλλόγου Ορειβατών και Οικολόγων, και ιδιαίτερα για την χαρτογράφηση των μονοπατιών πεζοπορίας του Μαινάλου.

Το προεδρείο της Π.Ε.Α. συνεχάρη τον κ.. Δέδε για το τεράστιο αυτό έργο και τον προσκάλεσε στις 6 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη στην 6η Ημερίδα, που οργανώνει η Πανελλαδική Ένωση Αρκάδων, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Ευάγγελο Γιαννακούρα και με τις Μητροπόλεις Αρκαδίας για ανάδειξη των Ιερών Μονών της Αρκαδίας, του «Αγίου Όρους» της Πελοποννήσου.

Εκεί θα προβάλουμε και τα μοναδικά μονοπάτια του Μαινάλου, τα οποία θα βοηθήσουν στην τουριστική ανάπτυξη της Αρκαδίας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ωριατών
 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΑΡΑΦΕΤΑΣ

 ΠΗΓΗ: ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΡΚΑΔΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου