Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014

Μπράβο στο Λεβεντόπαιδο!

 Η εικόνα είναι από το ιστολόγιο newsarcadia και συγκινεί όλους τους Έλληνες.

 Ένας στρατιώτης, αμέσως μετά το άγημα στην πλατεία Άρεως της Τρίπολης, γονάτισε μπροστά στο... άγαλμα του αρχιστράτηγου της Επανάστασης του 1821, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

 Μια φωτογραφία που αξίζει να διαδοθεί. Η τιμή στους ήρωες Επαναστάτες προγόνους μας, που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και όλες τις υπερδυνάμεις της εποχής, μην υπολογίζοντας κανένα κόστος, αυτές τις δύσκολες ώρες μας υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχουν μικρά και μεγάλα έθνη, υπάρχουν μόνο μικροί και μεγάλοι άνθρωποι.

 Ο αγώνας για δημοκρατία και εθνική ανεξαρτησία στον τόπο μας είναι διαχρονικός. Και θα λήξει μόνο όταν οι Έλληνες γίνουν πραγματικά ελεύθεροι…

 Το συγκινητικό συμβάν έγινε στον τερματισμό της επετειακής πορείας με την επωνυμία «1ο Τρόπαιο Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821», προς τιμή της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, η οποία είχε ως αφετηρία την Αρεόπολη Λακωνίας και κατέληξε στην Τρίπολη Αρκαδίας.

 Συνολικά συμμετείχαν 72 στελέχη των ΕΔ, διανύοντας 85 χιλιόμετρα, φέροντες οπλισμό και φόρτο πορείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο Αρεόπολη – Γύθειο – Σπάρτη – Άνω Δολιανά – Ρίζες – Λιθοβούνια -Στενό – Αγ. Βασίλειος – Αγ. Κωνσταντίνος-Σκοπή – Τρίπολη.

1 σχόλιο:

  1. Ναι και αν ο Μεταξας ειχε πει ΝΑΙ στους Ιταλους τοτε θα παιζαμε καμπιονατο οχι σουπερλιγκα και θα ειχαμε ωραιες ιταλιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή