Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Τα εγκαίνια του Ναού του Αγίου Μάρτυρος Εφραίμ Καράτουλα


Το Σάββατο 10ην Μαΐου 2014, μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατανύξεως και την παρουσία των λιγοστών κατοίκων του χωριού Καράτουλα και άλλων ευσεβών Χριστιανών εκ των γύρω χωριών, πραγματοποιήθηκε η τελετή των Ιερών Εγκαινίων του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Μάρτυρος Εφραίμ του Νεοφανούς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ.

Το εσπέρας της Παρασκευής και περί ώρα 7.00μ.μ.... πραγματοποιήθηκε η τελετή της εναποθέσεως των Ιερών Λειψάνων και αμέσως μετά τελέστηκε η Ακολουθία του Εσπερινού.

Το πρωί του Σαββάτου τελέσθηκε ο Όρθρος, η Ακολουθία των Ιερών Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ο οποίος επεξηγούσε βήμα προς βήμα, το τι γινόταν κατά την τελετή των Ιερών εγκαινίων και τον συμβολισμό των διαδραματισθέντων γεγονότων.

Ο κτήτωρ  Θοδωρής Λυμπέρης 
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας στο τέλος ευχαρίστησε και επαίνεσε όλους όσους κοπίασαν και συνέργησαν για την ανοικοδόμηση του Ναού, εξαιρέτως δε τον κ. Θεόδωρο και την κ. Ευαγγελία Λυμπέρη.

Μετά το πέρας των Ακολουθιών μοιράστηκε μαζί με το αντίδωρο Εικόνα του Αγίου Εφραίμ και μικρό τεμάχιο από το σάβανο το οποίο φορούσε ο Επίσκοπος κατά την ώρα των εγκαινίων, εμποτισμένο με κηρομαστίχη ως ευλογία.

+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου