Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Καρατουλιάνικο Αντάμωμα 2014


Το βράδυ του Σαββάτου 16 Αυγούστου 2014 ήταν ξεχωριστό…

Η μικρή  πλατεία φωταγωγημένη, εορταστική, γεμάτη κόσμο. Διακόσιοι περίπου Καρατουλιάνοι και φίλοι του χωριού μας, κάθε ηλικίας, ήταν εκεί για το αντάμωμα του 2014. Πρόσωπα χαμογελαστά θυμήθηκαν τα παλιά, αντάλλαξαν νέα, έφαγαν, ήπιαν, χόρεψαν, μοιράστηκαν συναισθήματα και ομόρφυναν τις ψυχές τους!

Το αντάμωμα, το οποίο... τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης με σύσσωμο το Τατουλέικο, ξεκίνησε με χαιρετισμό του απερχόμενου Προέδρου μας Κώστα Λυμπέρη, ο οποίος σε λίγες μέρες παραδίδει τη σκυτάλη στη σύζυγο του Ελένη. Ακολούθησαν μοντέρνοι χοροί από ομάδα κοριτσιών μας  και στη συνέχεια άναψε το γλέντι με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική για την οποία φρόντισε μαζί με τα ηλεκτρολογικά  ο dj μας Βασίλης Λυμπέρης.

Το γλέντι ρεφενέ, χωρίς λεφτά και δίχως τιμοκατολόγους. Όλοι  έβαλαν το λιθαράκι τους. Άλλος  με εθελοντική  εργασία, άλλος με λίγα ευρώ για την αγορά των χρειαζούμενων, άλλος με τα μαγείρεματά του… Επιτρέψτε μας  να είμαστε περήφανοι για το χωριό μας και για τα συναισθήματα αγάπης, ομόνοιας και αλληλεγγύης που διακατέχουν τις μεταξύ μας σχέσεις. Αντάμωμα με εθελοντισμό και συλλογικότητα τέτοιας μορφής δεν γίνεται σε κανένα άλλο Καστριτοχώρι και εξ όσων γνωρίζουμε πουθενά στην Αρκαδία.

Το αγιωργίτικο κρασί, που έρεε άφθονο, ήταν προσφορά του καρατουλόγαμπρου Θοδωρή Πατσιάρη, άντρα  της  Δήμητρας Λογοθέτη. Η Φλώρα της Δέσπως Κωνσταντέλλου- Μπαρμπαρή με τον σύζυγό της Σάκη Βεργή προσέφεραν από το μαγαζί τους στον Πειραιά τα χαρτικά ενώ μαζί  με την αδερφή της Ξένη και τον άντρα της Σάββα Γιάκαλο άνοιξαν το σπίτι τους, έφτιαξαν τις σαλάτες, τακτοποίησαν τα καλούδια, τα έκαναν όλα. Ο Πρόεδρος Κώστας Λυμπέρης προσέφερε τα κοτόπουλα και η Ελένη Σπανού (Πανίτσαινα) με τον γιο της Γιώργο ένα μεγάλο κεφαλοτύρι. Ο Γιάννης Μαρινάκος του Σπύρου έφερε ένα τελάρο ντομάτες και φρέσκα αγγουράκια από το μποστάνι του ενώ ο Γιάννης Κατσιάβος είχε φροντίσει για τα φρούτα. Η Μαγδαληνή του Κυριαζή του Μπακούρη και η Μαρία η γυναίκα του Γιώργου Σπανού μαγείρεψαν νόστιμες λιχουδιές. Ο Γιώργος Σπανός και ο Γιάννης Γιάκαλος "ψήθηκαν", ψήνοντας τα σουβλάκια. Ο Γιάννης Μαρινάκος του Παναγιώτη, ο Δημήτρης Κωνσταντέλλος της Ευγενείας, ο Γιάννης Παναγιωτούρος , η Ελένη Σπανού με το σύζυγό της Σαράντο, ο Γιάννης Μίλης, τα αδέρφια Σούλης και Γιάννης Λογοθέτης, η Ντίνα Σπανού με το συζυγό της, ο Θοδωρής Λυμπέρης και οι «Αυστραλοί» Θανάσης και Γιώργος Λογοθέτης προσέφεραν χρήματα για την αγορά των χρειαζούμενων.
Αλλά και συγχωριανοί μας,  που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν, μας  θυμήθηκαν εξ αποστάσεως: Ο Κώστας Μπακούρης  έστειλε 100 Ευρώ, ενώ ο Δημήτρης Λογοθέτης  φρόντισε για την γουρνοπούλα και  επιπλέον  μαζί με τη γυναίκα του Μαριάνθη έστειλαν  δίπλες, κέρασμα για τα δίδυμα εγγονάκια τους, που γεννήθηκαν πρόσφατα στο Σικάγο.

Το ξαναλέμε όμως για να μην παραξηγηθούμε: Όλοι μα όλοι  οι Καρατουλιάνοι, μικροί και μεγάλοι, βοήθησαν  με τον τρόπο τους για την οργάνωση της βραδιάς. Αν νομίζετε ότι   ξεχάσαμε  κάτι, γράψτε σχόλιο...

Ειδική αναφορά  οφείλουμε τέλος  στα κορίτσια και στα αγόρια μας. Τα υπέροχα Καρατουλάκια  ήταν η  ψυχή της εκδήλωσης. Μετέφεραν τραπέζια, καρέκλες, ψυγεία, φαγητά, αναψυκτικά,… ό,τι τέλος πάντων έπρεπε, έστρωσαν τραπέζια, σερβίρισαν υποδειγματικά τους καλεσμένους και με τους χορούς, το κέφι και τα νιάτα τους ομόρφυναν ακόμη περισσότερο τη βραδιά…
 
 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου