Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Διάρρηξη της εκκλησίας μας


Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν σεβάστηκαν οι κλέφτες και   δεν δίστασαν οι αθεόφοβοι να ανοίξουν τον Αγιάννη μας  και να αφαιρέσουν από μέσα  δυο μεγάλα μανουάλια της εκκλησίας του χωριού μας.

Η διάρρηξη έγινε  σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες... τη νύχτα της Κυριακής 19 Απριλίου.

Τα μανουάλια που άρπαξαν οι κλέφτες.
Στη φώτο η Ρήνα Μαρινάκου καθαρίζει
 τα μανουάλια ετοιμάζοντας
το πανηγύρι του Αγιάννη το 2011
Οι κλέφτες έσπασαν το τζάμι της πόρτας της νοτίου πλευράς,  άνοιξαν την πόρτα και πήραν τα δύο μεγάλα μανουάλια από ορείχαλκο (μπρούντζο) που βρίσκονταν μπροστά από το τέμπλω η αξία των οποίων εκτιμάται περίπου στις 8.000  Ευρώ χωρίς βέβαια να υπολογίζεται η ανεκτίμητη συναισθηματική και συλλεκτική τους αξία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  το απόγευμα της Κυριακής δυο ύποπτοι κυκλοφορούσαν στου Καράτουλα με ένα κλειστό φορτηγάκι ενώ στα άτομα αυτά αποδίδεται και η κλοπή καζανιών που έγινε πριν από ένα περίπου μήνα στα Κουρλιμπιναίκα.

Η αστυνομία ερευνά το γεγονός και βρίσκεται κοντά στη σύλληψη των δραστών οι οποίοι σύμφωνα με  πληροφορίες  εδρεύουν στο Άργος και επιδίδονται σε κλοπές σε περιοχές της Αργολίδος και της Αρκαδίας.

Ελπίζουμε στη σύλληψη των δραστών και ευχόμαστε  τα δυο μπρούτζινα μανουάλια να βρεθούν σύντομα και να ξαναστηθούν  στον Αγιάννη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου