Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Εθελοντικοί καθαρισμοί στην Κυνουρία. (Καστρί 21/5/2015 και Λεωνίδιο 5/6/2015)

Εθελοντικοί καθαρισμοί στο Καστρί και στο Λεωνίδιο θα γίνουν τις επόμενες μέρες με πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγρότοπου Μουστού.

Στο Καστρί ο εθελοντικός καθαρισμός έχει προγραμματιστεί  να γίνει την Πέμπτη 21 Μαίου με σημείο συγκέντρωσης των εθελοντών το Δημοτικό Σχολείο στις 9:30 π.μ. 

 Χαιρετίζουμε την ωραία πρωτοβουλία του Φορέα και παραθέτουμε το σχετικό Δελτίο Τύπου:...

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Εθελοντικοί καθαρισμοί από τον Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού στο πλαίσιο της εκστρατείας «Καθαρίστε τη Μεσόγειο».

 Ο Φορέας Διαχείρισης όρους Πάρνωνα & υγροτόπου Μουστού θα συμμετάσχει για 7η συνεχόμενη χρονιά στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών ακτών, βυθού και άλλων φυσικών περιοχών «Καθαρίστε τη Μεσόγειο» που πραγματοποιείται από το διάστημα 01 Μαΐου έως 30 Ιουνίου 2015, σε διάφορες περιοχές της χώρας, υπό τον συντονισμό του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
Η φετινή εκστρατεία επικεντρώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην ειδικότερη ανάδειξη του προβλήματος της πλαστικής σακούλας μεταφοράς και συσκευασίας μιας χρήσης στη θάλασσα και τις ακτές, εναρμονιζόμενη και με τις ευρωπαϊκές πολιτικές που αναγνωρίζουν, επισήμως πλέον, την ένταση και την κρισιμότητά του.
Στο πλαίσιο της εκστρατείας, ο Φορέας Διαχείρισης θα προβεί σε εθελοντικούς καθαρισμούς με την συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών Α’ βάθμιας εκπαίδευσης της προστατευόμενης περιοχής, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015: Καστρί Κυνουρίας - Θέση Δημοτικό Σχολείο 09:30 π.μ.
Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015: Λεωνίδιο - Θέση Πλάκα Λεωνιδίου 09:00 π.μ.

Σας καλούμε να συμμετάσχετε στους εθελοντικούς καθαρισμούς που έχουν ως βασικό σκοπό την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και την ενεργό συμμετοχή πολιτών και τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη της ρύπανσης ακτών και φυσικών περιοχών με απορρίμματα.

 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
- Ο Φορέας Διαχείρισης θα παρέχει τα απαραίτητα γάντια και σακούλες για τον καθαρισμό
- Φροντίστε να ντυθείτε αναλόγως, με άνετα και πρόχειρα ρούχα και παπούτσια
- Προστατευθείτε με καπέλο και γυαλιά ηλίου και φέρτε μαζί σας νερό

 Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Πληροφορίες: Αρβανίτης Διαμαντής Άστρος Αρκαδίας, 22001
 Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806
 Email: press@fdparnonas.gr Web: www.fdparnonas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου