Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015

Συνάντηση ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με Κώστα ΜπακούρηΣτο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε σήμερα ο σπουδαίος Καρατουλιάνος Κώστας Μπακούρης. Ο Κώστας με την ιδιότητα του Προέδρου της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος συναντήθηκε και συζήτησε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς.

Υποδεχόμενος τον Κ. Μπακούρη ο Πρ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι... "το γεγονός πως ο ΟΗΕ έχει καθιερώσει την σημερινή ημέρα ως «Ημέρα Διαφάνειας» δείχνει ότι το πρόβλημα της διαφθοράς δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Είναι ένα θέμα παγκόσμιο". "Πέρα από τις τεράστιες καταστροφικές οικονομικές συνέπειές της, η διαφθορά είναι ο πιο επικίνδυνος υποδόριος εχθρός της Αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδος  Κ. Μπακούρης τόνισε ότι "αυτό που χρειαζόμαστε  είναι  να αλλάξουμε τις νοοτροπίες και η καινούργια γενιά να αποκτήσει διαφορετική  κουλτούρα και εκεί χρειαζόμαστε παραδείγματα από τους ηγέτες όλης της κοινωνίας και από τους πολιτικούς". "Εκεί νομίζω ότι έχουμε ένα έλλειμμα ακόμα, από όλους μας σαν ηγέτες και από τους πολιτικούς για να μπορέσουμε να δώσουμε τα παραδείγματα που πρέπει ώστε να αλλάξει η νοοτροπία", πρόσθεσε ο κ. Μπακούρης, συμπληρώνοντας: "Διότι αν κερδίσουμε την καταστολή, αλλά δεν έχουμε καλούς πολίτες, στο τέλος δεν γίνεται να κερδίσουμε τον πόλεμο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου