Τρίτη, 5 Ιανουαρίου 2016

Γιώργος Αλεξάκης, ένα Κρητικός φίλος του χωριού μας

Ο  Γιώργος Αλεξάκης με τη σύζυγό του,
τη μια από τις δύο του κόρες
Αφροδίτη και τα γλυκύτατα εγγονάκια του
Ο Γιώργος Αλεξάκης κατάγεται και ζει μόνιμα με την οικογενειά του στην Κρήτη. Γνώρισε το Καράτουλα μέσα από φίλο του και συμπατριώτη μας  Κώστα Λυμπέρη όταν υπηρετούσαν  στο στρατό πριν από καμιά σαρανταριά χρόνια. Από τότε έγινε φίλος του χωριού μας και όπως μάθαμε πρόσφατα είναι φανατικός αναγνώστης μας.  Μέσα από το ιστολόγιο μας βλέπει το φίλο του Κώστα μαθαίνει τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα, τα μικρά και τα μεγάλα, τα νέα και τα παλιά του χωριού μας αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Καστρίου.

Στις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων ο γιος του Κώστα Λυμπέρη, Βασίλης βρέθηκε μαζί με τη γυναίκα του Γιώτα στην Κρήτη συνάντησαν στο Ηράκλειο τον παλιόφιλο του πατέρα του  και.... απόλαυσαν  την κρητική φιλοξενία.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το σημείωμα εμπειριών του Βασίλη και της Γιώτας  από την όμορφη φιλοξενία του  Γιώργου Αλεξάκη ευχόμενοι στον ίδιο και στην οικογένειά του καλή χρονιά με υγεία και προκοπή και φυσικά να συνεχίζει να έχει στην καρδιά του το χωριό μας και να διαβάζει τα νέα μας.

"1η Ιανουαρίου 2016 και το τηλέφωνο χτυπάει λίγα χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο, που είχαμε φτάσει. Φίλος από το στρατό του Κώστα Λυμπέρη και αυτό από μόνο του ήταν η αφορμή για να μας καλέσει ο Κρητικός Γιώργος Αλεξάκης στο σπίτι του και να μας δείξει πώς ακριβώς είναι η κρητική φιλοξενία. Τα φαγητά πολλά και πεντανόστιμα. Οι άνθρωποι καλοσυνάτοι και ευδιάθετοι πάντα με το χαμόγελο στα χείλη, σε πείσμα των καιρών.
 4η Ιανουαρίου 2016: Την τελευταία μέρα οι ίδιοι άνθρωποι μας υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο για να μας γεμίσουν με παραδοσιακές ντόπιες νοστιμιές και δώρα. 
Τελικά ό,τι και αν συμβαίνει στη χώρα μας κανείς δε μπορεί να μας πάρει αυτό που είμαστε καταδικασμένοι γονιδιακά να κάνουμε, να δίνουμε αξιοπρεπώς αγάπη, φιλοξενία με απόλυτη δύναμη ψυχής και αυτοκυριαρχία. 
 Γιατί αυτοί είναι οι Κρητικοί, αυτοί είναι οι Έλληνες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου