Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016

Ο Θανάσης Βαλτινός πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών

Μεγάλη τιμή για το χωριό μας αφού το άξιο τέκνο του ο σπουδαίος συγγραφέας  Θανάσης Βαλτινός κατακτά το ύψιστο αξίωμα του Προέδρου της Ακαδημίας Αθηνών για το 2016

Η τελετή εγκατάστασης του νέου Προέδρου και του αντιπροέδρου κ. Λουκά Δ. Παπαδήμου θα γίνει την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, στις 7 μ.μ. στην πρώτη δημόσια συνεδρία της  Ακαδημίας Αθηνών Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας  ο απερχόμενος πρόεδρος κ. Δημήτριος Β. Νανόπουλος θα μιλήσει με θέμα: «Το έργο των Κέντρων και Γραφείων Ερεύνης της Ακαδημίας κατά το έτος 2015» και θα ακολουθήσει ομιλία του νέου προέδρου  Θανάση Βαλτινού με θέμα: «Για τη γλώσσα πάλι-Φουραντάν». .

Δυο λόγια για το σπουδαίο συμπατριώτη μας

 Ο Θανάσης Βαλτινός  γεννήθηκε στο Καράτουλα  Κυνουρίας το έτος 1932. Σπούδασε κινηματογράφο στην Αθήνα. Έχει γράψει διηγήματα, μυθιστορήματα και σενάρια για τον κινηματογράφο. Έχει μεταφράσει αρχαίους τραγικούς για το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες: αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, καταλανικά, ιταλικά, σουηδικά, βουλγαρικά, τουρκικά. Πρόεδρος της Εταιρείας Συγγραφέων επί τέσσερις θητείες. Το 1984 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου του Φεστιβάλ Καννών, το 1990 με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος, το 2001 με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη, το 2002 με το βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών του Ιδρύματος Πέτρου Χάρη. Το 2003, του απενεμήθη ο Χρυσός Σταυρός του Τάγματος της Τιμής της Ελληνικής Δημοκρατίας. Είναι μέλος της Academia Scientiarum et Artium Europae.

Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται στην αρχική μας σελίδα. Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου