Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Γεώργιος Κούτσελας (Κούμπας)

Ένας ωραίος Καστρίτης, ο Γιώργος Κούτσελας δεν είναι πια μαζί μας.

Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργικό ο Κούμπας, όπως τον αποκαλούσαμε με το παρατσούκλι του, συνέδεσε το όνομα του με την προώθηση της οπτικοακουστικής τεχνολογίας στην περιοχή μας: Λειτουργία ραδιοφωνικού σταθμού στο Καστρί τη δεκαετία του 50,  ηχητικές καλύψεις εκδηλώσεων την δεκαετία του 60, κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στα '70, βιντεοκαλύψεις σημαντικών γεγονότων της περιοχής μας το ΄80 και πόσα άλλα…

Καλό του ταξίδι! Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του. Ως ελάχιστο αντιστάθμισμα για την προσφορά του στον τόπο μας παραθέτουμε αναρτήσεις και σχόλια που διαβάσαμε στο facebook για την μνήμη του....
Εύη Καραβασίλη: Η σημερινή μέρα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη για μένα. Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ έναν δικό μου άνθρωπο, τον Γεώργιο Κ. Κούτσελα, τον αγαπημένο μου νονό. Τα σπίτια μας δίπλα δίπλα μια ζωή, όπως ακριβώς και οι οικογένειές μας. Χαρές, λύπες, αγωνίες, όλα τα είχαμε μοιραστεί μαζί. Πάντρεψε τους γονείς μου και βάφτισε εμένα και τον αδερφό μου. «Ένας κουμπάρος και καλός», του έλεγαν συχνά οι γονείς μου και καμάρωνε γι’ αυτό. Αλλά και εμείς, τα παιδιά, ήμασταν πολύ υπερήφανοι για τον αεικίνητο νονό μας. Πνεύμα ανήσυχο και άνθρωπος της τεχνολογίας, έβλεπε πάντα μπροστά και αναζητούσε το καλύτερο σε οποιαδήποτε ασχολία του. Παιδικές αναμνήσεις βρίσκονται αποτυπωμένες σε δικές του φωτογραφίες και βιντεοκασέτες, που τις κρατώ σαν πολύτιμο θησαυρό. Διακριτικός και ευαίσθητος, σε κάθε ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου ήταν «παρών» με τον πιο ουσιαστικό τρόπο. Ξέρω ότι δε θα του άρεσαν τα πολλά λόγια. Ήταν άλλωστε και ο ίδιος σεμνός και ολιγόλογος, παρ’ όλο που έχω να θυμάμαι πολλά από όσα έλεγε. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του και ας δώσει κουράγιο και παρηγοριά στους δικούς του. Αντίο, αγαπημένε μας νονέ! Θα μείνεις πάντα στην καρδιά, στη σκέψη και στη θύμησή μας ζωντανός και αγαπητός!
.............................................................................................
Χριστίνα Ανδριανάκου:  Είχε τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό στο Καστρί κι έκαναν αφιερώσεις οι τότε νέοι ....κάπου στο 1960 πρέπει να ήταν δεν είμαι σίγουρη. Άνοιγε την κάμερα και αποθανάτιζε γεγονότα του χωριού κάπου στη δεκαετία 1980....γλέντια στην πλατεία κι εκδηλώσεις,τον επιτάφιο κτλ Πήρε με την κάμερά του εμάς που είχαμε συγγενείς στην Αυστραλία και μας έστειλε εκεί στην τηλεόραση να μας δουν οι ξενιτεμένοι μας και ν ακούσουν τα μηνύματά μας. Δούλευε το TAXI του και το μαγαζί του με τα ηλεκτρικά στην πλατεία κι αν και αγοραίος ήταν πολύ σοβαρός με χιούμορ διακριτικό και πολύ κύριος και τίμιος...ένας άνθρωπος,καλός άνθρωπος που θα λείπει πλέον απ τη μικρή μας κοινωνία.... εύχομαι καλό παράδεισο στον Γεώργιο Κούτσελα ( Κούμπα)

............................................................................Χάρης Δημόπουλος: Αγαπημένη μνήμη και μεγάλη απώλεια!! Θα τον θυμάμαι πάντα! Με ευγένεια, πάθος να αποτυπώσει τις ξεχωριστές στιγμές και τα γεγονότα, ηλεκτρονικός παντογνώστης, παντού παρών και αγαπημένος!! Θυμάμαι σε χορούς στην πλατεία με την κάμερα του και την μεγάλη σκάλα στο Θεό!! Φαίνεται του έλειψαν πολύ φίλοι κι αγαπημένοι και πήγε να "παίξει" μαζί τους και να τους χαρεί... Λυπάμαι πολύ! Συμπάθεια στους συγγενείς και τους φίλους του!!

.............................................................................................
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου