Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώθηκε η μία γέφυρα στο δρόμο Τρίπολης- Άστρους- Αυτοψία Τατούλη- Σκαντζού

Τατούλης: Η Κυνουρία γίνεται ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην προσπάθειά μας για προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Με μικρή καθυστέρηση ολοκληρώθηκε η μία γέφυρα στο δρόμο Τρίπολης- Άστρους (τμήμα Κουμπίλα- Λουλούδι) και στο πλαίσιο αυτό ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Μανώλης Σκαντζός και... υπηρεσιακοί παράγοντες πραγματοποίησαν αργά σήμερα το μεσημέρι αυτοψία στο έργο και ενημερώθηκαν γενικά για την εξέλιξη των εργασιών.

Η καθυστέρηση σύμφωνα και με τον προϊστάμενο της ΔΕΚΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου κ. Παπαϊωάννου οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξαν αρκετές τεχνικές δυσκολίες στην υλοποίηση του έργου, αλλά και στη νέα μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε έργο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με αποτέλεσμα να μην μπορεί να υπολογιστεί ο ακριβής χρόνος για την ολοκλήρωση των 4 ανοιγμάτων που υπάρχουν στο σημείο για να γίνει η γέφυρα. Μέχρι τον Σεπτέμβριο όπως ειπώθηκε θα έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη γέφυρα και η απόσταση μειώνεται αρκετά για το Άστρος από την Τρίπολη.

Επίσης με την ολοκλήρωση και των άλλων έργων στο Ελαιοχώρι και στην παράκαμψη Δολιανών, για την οποία βρίσκονται στο τελικό στάδιο της διαβούλευσης με τον αρμόδιο γενικό γραμματέα, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία υλοποίησης του έργου, η απόσταση θα μειωθεί κατά 15 λεπτά και η ασφάλεια στο δρόμο θα είναι μεγάλη.

Τόσο από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, όσο και από το δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας και τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας τονίστηκε η σημασία του έργου αυτού και επισημάνθηκε ότι μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα υλοποιείται ένα έργο το οποίο είχε κολλήσει για δεκαετίες και η ολοκλήρωσή του μαζί και με την έναρξη άλλων οδικών έργων στην περιοχή θα βοηθήσει ώστε η Κυνουρία να γίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Αρκαδίας και του συνόλου της Περιφέρειας ενώ όπως είπε και ο δήμαρχος η Κυνουρία στο σύνολό της δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα από άλλες τουριστικές περιοχές και κάλεσε όλον τον κόσμο να τους επισκεφτεί.

Έργο ύδρευσης στο Ξηροπήγαδο και μελέτες για οδικό άξονα στην ορεινή Κυνουρία

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε επ' ευκαιρία της επίσκεψής του στο έργο και δύο ακόμα έργα σημαντικά για την Κυνουρία. Το ένα αφορά στην ύδρευση του Ξηροπήγαδου και το άλλο στις μελέτες για τον ορεινό άξονα της Κυνουρίας και συγκεκριμένα από το Άστρος- Άνω Μελιγού- Άγιος Ιωάννης- Άγιος Πέτρος- Καστρί (διασταύρωση) που προκηρύσσονται, ώστε σύντομα και για αυτόν τον δρόμο να υπάρξει ένταξή του σε πρόγραμμα και να υλοποιηθεί.

Βίντεο με πλάνα από το έργο της γέφυρας και τις δηλώσεις των Παπαϊωάννου, Τατούλη, Σκαντζού και Γιαννακούρα για τη σημασία του έργου....


ΠΗΓΗ:http://www.arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου