Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013

Οδηγοί του Σ.Ε.Ο στο Καστρί


Εξήντα περίπου Οδηγοί του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο)  από  περιοχές της Αττικής, το Βόλο, τη Ξάνθη, την Καβάλα  αλλά και 8 Οδηγοί από την Πορτογαλία!!!  βρίσκονται με τους αρχηγούς τους στο Καστρί δίνοντας  χρώμα και ζωή στον τόπο μας.

Οι Οδηγοί έφτασαν χτες στο χωριό, κατασκήνωσαν  στο γήπεδο του Καστρίου, χωρίστηκαν σε ομάδες  εργασίας  και... άρχισαν  εξερευνήσεις και  δράσεις...


Το πρωί  συναντηθήκαμε με μια ομάδα κάτω από τον πλάτανο της πλατείας, μας μίλησαν για τις δράσεις τους και συζητήσαμε για την ιστορία και τα αξιοθέατα της περιοχής. Με  χαρά  πληροφορηθήκαμε  ότι οι Οδηγοί γνωρίζουν το blog Καράτουλα και έχουν αντλήσει απ΄αυτό χρήσιμες πληροφορίες για τα Καστριτοχώρια.

Ομάδα Οδηγών ενημερώθηκε από τον Κώστα Λυμπέρη και τον Τάσο Φουρλά για τα επαγγέλματα, τα προϊόντα  και τη ζωή στο Καστρί... Ο Κώστας Λυμπέρης προσφέρθηκε  μάλιστα  να  τους ξεναγήσει στην βιοτεχνία κατασκευής αγροτικών εργαλείων που διατηρεί στο Καστρί.. 

Οι Οδηγοί θα μείνουν στο Καστρί μέχρι την 1η Αυγούστου και τις επόμενες μέρες  θα εξερευνήσουν την περιοχή, θα  μελετήσουν  λαογραφικά, ιστορικά και δημογραφικά  στοιχεία, θα καθαρίσουν μονοπάτια, θα επισκευάσουν παγκάκια και θα παρουσιάσουν θεατρική παραστάση,  κουκλοθέατρο και μουσική συναυλία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου