Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013

Εσπερινός στην Ιερά Μονή Παναγίας της Μαλεβής

Σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από το χωριό μας, σε δασώδη πλαγιά του Πάρνωνα, βρίσκεται η Μονή της Παναγίας της Μαλεβής, η οποία θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα μοναστήρια της Αρκαδίας αφού, σύμφωνα με το βιβλίο χρονολογίας Ιερών Μονών, ιδρύθηκε το 717 μ.Χ...

Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην Παναγία και το όνομα Μαλεβή οφείλεται στην κορυφή Μαλεβός(υψόμετρο 1937 μέτρα) που είναι η ψηλότερη κορυφή του Πάρνωνα.

Η θαυματουργός Εικόνα της Μαλεβής, σύμφωνα με την Παράδοση, είναι μία από τις 70 εικόνες που ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Την εικόνα  έφεραν μαζί τους oι κάτοικοι του Αγίου Όρους που ήρθαν και κατοίκησαν εδώ στην Κυνουρία. O ερχομός τους αναφέρεται εις το 28ον κεφάλαιον του Τυπικού του Τσιμισκή, το έτος 971μχ.

Η Μαλεβή πανηγυρίζει στις 23 Αυγούστου, ημέρα της απόδοσις της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και κάθε χρόνο χιλιάδες πιστοί από κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και της Ομογένειας έρχονται στο μοναστήρι για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν την θαυμαυτουργο εικόνα της Θεοτόκου.

Χθες το βράδυ τελέστηκε με κατάνυξη στη νέα μεγάλη εκκλησία, Αρχιερατικός Εσπερινός ενώ σήμερα το πρωί θα γίνει η Θεία Λειτουργία και  η περιφορά της εικόνας.Στις έξι το απόγευμα η εικόνα της Παναγίας θα μεταφερθεί από τη μεγάλη εκκλησία στο Καθολικό του μοναστηριού.

Οι φωτογραφίες είναι από τον χθεσινό εσπερινό...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου