Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015

" ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ" του Γιώργου Μπακούρη


Οι παλιότεροι Καρατουλιάνοι θυμούνται τα καλοκαίρια της δεκαετίας του 80  τον μικρό Γιώργο, γιο του Κώστα Μπακούρη να  παραθερίζει στο χωριό, στο  σπίτι του συνονόματου παππού του και να διηγείται με γλαφυρότητα ιστορίες μυστηρίου στις παρέες των συνομηλίκων του. Ιστορίες που άλλοτε τις είχε διαβάσει σε κάποιο  λογοτεχνικό βιβλίο  και άλλοτε τις έπλαθε με το μυαλό του.

Ο Γιώργος μεγάλωσε, έζησε και σπούδασε στην Γενεύη της Ελβετίας ενώ από το 1998 ζει και εργάζεται ως δικηγόρος στην Αθήνα και συνεχίζει να αγαπά τη λογοτεχνία,  να διαβάζει και να γράφει. Πριν από μερικούς μήνες μάλιστα εξέδωσε και το πρώτο του μυθιστόρημα με τον τίτλο... "ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟ"

Πρόκειται για ένα αστυνομικό θρίλερ που εξελίσσεται  στην Πάρο  από τη στιγμή που ένα στυγερό έγκληµα αναταράζει τα νερά της κοσµοπολίτικης κοινωνίας του νησιού...

Ο αστυνόµος Κλέανθος Παπαγιανίδης καταφτάνει στην Πάρο για να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές, προσκεκληµένος του επιστήθιου φίλου του και γνωστού επιχειρηµατία Γιώργου Κωστένογλου.

Στην πολυτελή βίλα γνωρίζεται µε τους υπόλοιπους καλεσµένους, έναν εφοπλιστή µε την οικογένειά του, έναν µεγαλοτραπεζίτη, µια κοσµική καλλονή και µια φίλη της οικοδέσποινας από το Λονδίνο.

Η εκλεκτή παρέα ξεκινάει τις διακοπές της µε µπάνια στη θάλασσα, βόλτες στο νησί, ξενύχτι και ερωτικές προκλήσεις… Οι ανέµελες ηµέρες δεν θα κρατήσουν για πολύ. Τα απειλητικά µηνύµατα που εµφανίζονται γραµµένα στους τοίχους των δωµατίων θα διαταράξουν τη θερινή ραστώνη.

Το µυστήριο θα κορυφωθεί όταν ένας καλεσµένος θα βρεθεί στραγγαλισµένος στο δωµάτιό του. Οι διακοπές τελειώνουν για τον Παπαγιανίδη που καλείται να εξιχνιάσει τον φόνο. Οι πάντες στη βίλα, καλεσµένοι και υπηρετικό προσωπικό, είναι ύποπτοι. Τα πιθανά κίνητρα είναι πολλά και ισχυρά. Το ίδιο ισχυρά όµως είναι και τα άλλοθί τους. Πώς θα βγει ο Παπαγιανίδης από αυτό το αδιέξοδο...

Η συνέχεια της ιστορίας με την εξαιρετική πλοκή στο βιβλίο το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Παπαδόπουλος"  και μπορείτε να το παραγγείλετε ηλεκτρονικά με κόστος 12,59 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου