Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016

NEA TOY ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟY ΣΥΛΛΟΓΟY ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ"


Σε χρονικό διάστημα λιγότερο του ενός έτους από τη σύστασή του και ο Πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού μας ο "ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ" έχει επιτελέσει σημαντικό έργο.

Πριν από λίγους μήνες είχαμε γράψει την είδηση της παραχώρηση χρήσης του Δημοτικού Σχολείου από το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας  προς το Σύλλογό μας προκειμένου αυτός να το επισκευάσει και να το διαμορφώσει ως πολιτιστικό κέντρο που θα προωθήσει την διάδοση της ιστορίας και των παραδόσεων, με στόχο την διατήρηση και αναβίωση των ηθών και εθίμων του Καράτουλα και της περιοχής εν γένει, καθώς και στην διάσωση και ανάδειξη του ιστορικού και λαογραφικού υλικού του χωριού μας αλλά και της περιοχής του Καστρίου γενικότερα.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς... οι απαιτούμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες και η συμπλήρωση του απαραίτητου φακέλου που θα υποβληθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες προκειμένου να εκδοθεί η οικοδομική άδεια και να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου.

Όλα αυτά βεβαίως δεν θα μπορούσαν να γίνουν σε καμία περίπτωση χωρίς την πολύτιμη βοήθεια και την οικονομική στήριξη των Καρατουλιάνων του Σικάγο και ιδιαίτερα του σπουδαίου συμπατριώτη μας Δημήτρη Λογοθέτη ο οποίος έχει αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες. Ήδη το πρώτο έμβασμα, αξίας 15.000 ευρώ, ήρθε από την Αμερική  και βρίσκεται  στο ταμείο του Συλλόγου μας προκειμένου να καλυφθούν τα πρώτα έξοδα.

 Συγχαίρουμε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας για το εξαιρετικό έργο που επιτελεί και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας για την αμέριστη στήριξη και την αγάπη για το χωριό μας,  του Δημήτρη Λογοθέτη και γενικότερα των Ομογενών του Σικάγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου