Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014

Σε πολιτικό μετατρέπεται το στρατιωτικό αεροδρόμιο Τρίπολης

Τη χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου Τρίπολης ως πολιτικού και για πτήσεις χαμηλού κόστους τουριστικού και εμπορικού χαρακτήρα ενέκρινε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 Το παραπάνω προέκυψε από τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Κώστα Μαρινάκο... με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο.

 Κατά τη συνάντηση έγινε εκτενής αναφορά για τις μέχρι τώρα ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια για χρήση του στρατιωτικού αεροδρομίου ως πολιτικού αλλά και τις μεγάλες καθυστερήσεις που έχουν παρατηρηθεί από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ήταν κοινή η διαπίστωση ότι η λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης και ως πολιτικού θα συμβάλει στην αναπτυξιακή εξέλιξη ολόκληρης της Πελοποννήσου, προσδίδοντας κατ' αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερη οικονομική άνθιση όχι μόνο στον τουριστικό τομέα αλλά και στον πρωτογενή και το μεταποιητικό τομέα, μέσω της εξαγωγικής δραστηριότητας των Πελοποννησίων παραγωγών.

 Όπως επισημάνθηκε από τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δεσμεύτηκε να προχωρήσει τάχιστα στη νομοθετική ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Από την πλευρά του, ο υπουργός τόνισε πως «με την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ ανοίγει πλέον ο δρόμος για την άμεση ενεργοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης».

 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου