Τρίτη, 18 Αυγούστου 2015

Καρατουλιάνικο Αντάμωμα 2015


Κέφι, χορός, φαγοπότι και διασκέδαση στο ετήσιο Αντάμωμα του χωρίου μας που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Αυγούστου με τη συμμετοχή διακοσίων περίπου Καρατουλιάνων και φίλων του χωριού μας.

 Η εκδήλωση άνοιξε με σύντομο καλωσόρισμα της Λένας Λογοθέτη η οποία εκ μέρους της νεολαίας Καράτουλα ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην οργάνωση του ανταμώματος είτε μέσω χορηγιών είτε με την εθελοντική τους εργασία και ανακοίνωσε την ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης των Καρατουλιάνων για την καθιέρωση της 17ης Αυγούστου ως ημέρα πραγματοποίησης του Ανταμώματος.

Στη συνέχεια ομάδα παιδιών του χωριού μας εντυπωσίασε και καταχειροκροτήθηκε για την παρουσίαση χορευτικού σε μοντέρνους ρυθμούς και αμέσως μετά ο Σπύρος Κωνσταντέλλος σε κλίμα έντονης συναισθηματική φόρτιση απήγγειλε ποίημα που έγραψε εμπνευσμένος από το Αντάμωμα και έχει ως εξής:

 ΚΑΡΑΤΟΥΛΙΑΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ

 Κάρατουλα περήφανε με τους λεβεντογιούς σου
 με τις νεραιδοκόρες σου, τους γέρους τους σοφούς σου. 

Μα κι όλες τις γερόντισσες, τις αρχοντοκυράδες 
που δίδαξαν ήθος λεβεντιά, ως Ελληνίδες μάνες. 

Το λεν τα αηδόνια στο Λογγό, στο Σπήλιο και στον Τάνο
 στέλνει και ο γερό Πρόδρομος ευχές από κει πάνω.

 Γι΄αυτό εδώ το Αντάμωμα, βλέποντας τα παιδιά τους, 
 χορεύοντας να τραγουδούν , είναι κι αυτοί κοντά τους. 

Ακολούθησε γλέντι και χορός που κράτησε μέχρι τις έξι το πρωί ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι τις μικρές πρωινές ώρες η Μαρία Λουίζα Λυμπέρη και η Δέσποινα Γιάκαλου πήραν το μικρόφωνο και με τις υπέροχες φωνές τους ξεσήκωσαν το πλήθος και ανέβασαν στα ύψη το κέφι και τη χαρούμενη διάθεση.

 Εντυπωσιακή η παρουσία της νεολαίας μας η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι φέτος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την ευθύνη της οργάνωση του Ανταμώματος, δούλεψε ομαδικά γι΄αυτό, εξυπηρέτησε με άψογο τρόπο όλους τους παρευρισκόμενους και βεβαίως μαζί με τους νέους των γύρω χωριών κράτησε το κέφι και το ρυθμό μέχρι το ξημέρωμα.

Χρόνια πολλά και καλά σε όλους τους Καρατουλιάνους και τους φίλους του χωριού μας. Να είμαστε καλά και πάντα να ανταμώνουμε. Το επόμενο ραντεβού είναι για τις 28 και 29 Αυγούστου στο πανηγύρι του Αγιάννη και βεβαίως ας φροντίσουμε από τώρα όλοι οι Καρατουλιάνοι ώστε το βράδυ της 17ης Αυγούστου 2016 να μην λείπει κανείς από το Καρατουλιάνικο Αντάμωμα του 2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου