Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Με τη Μαριώ στο άλσος Αγίου Παντελεήμονα Καστρίου


Μια όμορφη μουσική εκδήλωση με τη Μαριώ οργάνωσε ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας το βράδυ της Τετάρτης, 26 Αυγούστου στο άλσος του Αγίου Παντελεήμονος.

 Εκατοντάδες Καστριτοχωρίτες, Αγιοπετρίτες αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής απόλαυσαν τη σπουδαία τραγουδίστρια η οποία με τη συνοδεία της εξαιρετικής κομπανίας «Ωδική Βοήθεια» ερμήνευσε με το δικό της ξεχωριστό τρόπο λαϊκά, ρεμπέτικα και παραδοσιακά τραγούδια. 

Στην έναρξη της βραδιάς... ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Μαντάς στο σύντομο χαιρετισμό του, ανέφερε ότι η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των καλοκαιρινών πολιτιστικών δράσεων και συνδυάζεται με την προσπάθεια του Δήμου για την προώθηση της ανακύκλωσης. Σημειώνουμε ότι πριν την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε σχέδιο δράσης του Δήμου για την ανακύκλωση.

Προς το τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος ανέβηκε στο πάλκο πήρε το μπουζούκι και συνόδεψε τη Μαριώ εκπλήσσοντας ευχάριστα με το μουσικό του ταλέντο.

 Ό, τι και να πούμε για τη Μαριώ είναι λίγο. Αυθεντική, λαϊκή, ζεστή και ανθρώπινη, γνήσια ρεμπέτισσα, ανέβασε τη διάθεση, δημιούργησε κέφι, ανταποκρίθηκε στις «παραγγελιές» ενώ στο τέλος  κατέβηκε από το πάλκο μίλησε με τον κόσμο, μοίρασε χαμόγελα και φωτογραφήθηκε με μικρούς και μεγάλους.  

Κατά γενική ομολογία ήταν μια ποιοτική μουσική βραδιά που έδωσε την ευκαιρία στους κατοίκους της περιοχής να ψυχαγωγηθούν, να χορέψουν και να διασκεδάσουν με γνήσια λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια ξεφεύγοντας από «φτηνά» ακούσματα και «γυφτοτράγουδα» που τα τελευταία χρόνια, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, τείνουν να γίνουν κανόνας στα τα πανηγύρια της περιοχής μας.

 Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές: στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, στον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Καστρίου Χρήστο Κόκκωνα και στους πολιτιστικούς συλλόγους Καστρίου, Αγίου Πέτρου και Ωριάς που είχαν φροντίσει για τα εδέσματα και τα ποτά.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου