Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

To πανηγύρι του χωριού μας

Κατά κοινή ομολογία το φετινό μας πανηγύρι ήταν  ένα από τα καλύτερα των τελευταίων ετών.

Και αυτό κατά την άποψή μας οφείλεται στη σωστή οργάνωση και προετοιμασία από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και την πρόεδρο του χωρίου μας Ελένη Λυμπέρη , στην εθελοντική δουλειά αρκετών νέων μας, στην επιλογή της πολύ καλής ορχήστρας και... στην γλυκιά βραδιά της Παρασκευής 28/8/2015 η οποία  έδωσε τη δυνατότητα σε πολλούς συμπατριώτες μας, κυρίως από την Αθήνα, να ταξιδέψουν στο χωριό μετά το σχόλασμα από τις δουλειές τους για να προσευχηθούν στον Αγιάννη  και να διασκεδάσουν με συγγενείς και συγχωριανούς.


Η βραδιά ξεκίνησε με τον Εσπερινό στον οποίο χοροστάτησαν πέντε ιερείς: Ο εφημέριος του χωρίου μας π. Ιωάννης Κόσσυφας, ο εφημέριος του Καστρίου π. Λάμπρος Φωτόπουλος και τρεις καρατουλιάνικης καταγωγής ιερείς: ο π. Βασίλειος Καραχάλιος, ο π. Δημήτριος Κωνσταντέλλος και ο π. Παναγιώτης Ασκούνης.

 Ακολούθησε Αρτοκλασία και το θρησκευτικό μέρος τα βραδιάς έκλεισε στις 9:00 μ.μ με την λιτάνευση της εικόνας του Προδρόμου.

Στη συνέχεια ο κόσμος  ψώνισε τη γουρνοπούλα του, έπιασε τα τραπεζάκια, άπλωσε τα εδέσματα  ξεκίνησε το φαγοπότι και φυσικά όπως θα διαπιστώσετε  στη συνέχεια...πόζαρε για το ιστολόγιό μας...

Ο Κώστας Λυμπέρης μιλώντας εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου καλωσόρισε τον κόσμο, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην οργάνωση του πανηγυριού και ανακοίνωσε μια σημαντική προσφορά των αδερφών Γιάννη, Σωτήρη (Ράκη) και Ειρήνης Μαρινάκου οι οποίοι στη μνήμη των γονέων τους Βασίλη και Μαριάνθης προσέφεραν το ποσό των 5.000 δολαρίων για τις ανάγκες της εκκλησίας και κυρίως για την αγορά δύο μανουαλιών τα οποία θα αντικαταστήσουν αυτά που όπως είχαμε γράψει εδώ  κλάπηκαν τον περασμένο Απρίλιο.
Την συνέχεια μπορείτε να την φανταστείτε..,. χορός και τραγούδι μέχρι τις τρεις τα ξημερώματα από την πολύ καλή ορχήστρα και τη δικιά μας Μαρία-Λουίζα Λυμπέρη σε μεγάλα κέφια … 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου