Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2015

Το πανηγύρι της Σωτήρος στο Ξεροκάμπι

Ένα από τα πιο ωραία πανηγύρια της περιοχής μας είναι αυτό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που γίνεται στο Ξεροκάμπι στον οικισμό Αντζιναίικα.

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το βράδυ της Τετάρτης, 5 Αυγούστου. αρκετός   κόσμος  από τον Αγιάννη, το Άστρος, τα Καστριτοχώρια, τον Άγιο Πέτρο και την ευρύτερη περιοχή συγκεντρώθηκε στο γραφικό εκκλησάκι για να ανάψει το κερί του, να παρακολουθήσει τον Εσπερινό και στη συνέχεια να χαρεί και να διασκεδάσει με φαγοπότι και χορό.

Ανάμεσα στους πανηγυρίζοντες, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες και μια παρέα Καρατουλιάνων, ένας μάλιστα εκ των οποίων ο Θανάσης Λογοθέτης ήταν ο τυχερός της βραδιάς κερδίζοντας το πρώτο δώρο τη λαχειοφόρου, μια γίδα, η οποία θα γίνει αφορμή για γλεντάκι σε μια από τις επόμενες μέρες στην πλατεία του χωριού μας.

 Αξίζουν συγχαρητήρια στους κατοίκους του οικισμού για τη δουλειά που έχουν κάνει στον περιβάλλοντα χώρο της μικρής εκκλησίας τα τελευταία δέκα χρόνια καθώς και... για την άψογη οργάνωση του πανηγυριού που στηρίζεται στην εθελοντική προσπάθεια όλων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου