Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2016

Καρατουλιάνικο αντάμωμα 2016


Περισσότεροι από 300 Καρατουλιάνοι και φίλοι του χωριού μας βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 17 Αυγούστου στην πλατεία «Γιωργούλας» στο ετήσιο αντάμωμα που κατά γενική ομολογία ήταν το καλύτερο σε οργάνωση, συμμετοχή και επιτυχία. Και αυτό γιατί το Διοικητικό Συμβούλιο του νεοσύστατου πολιτιστικού μας συλλόγου «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» που ανέλαβε για πρώτη φορά την οργάνωση... δούλεψε με μεθοδικότητα, κέφι και  συλλογικό πνεύμα, φροντίζοντας την κάθε λεπτομέρεια.

Η γιορτή ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιάννη Παναγιωτούρου, ο οποίος καλωσόρισε τους συγχωριανούς, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και έκανε σύντομη αναφορά στις δράσεις του συλλόγου στον ένα χρόνο λειτουργίας του,  που είχαν ως κύριο στόχο την παραχώρηση της χρήσης του Δημοτικού Σχολείου στο σύλλογο για την αξιοποίηση του ως χώρο πολιτισμού.
Συγκίνηση και ωραίες μνήμες ξύπνησαν στους παλιότερους οι αναφορές του Προέδρου στην ιστορία του Σχολείου μας, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί το 1929 και έκλεισε, ελλείψει μαθητών, τον Ιούνιο του 1975 καθώς και η μνημόνευση των συγχωριανών μας που με την άδολη προσφορά τους,ως μέλη της Σχολική Επιτροπής, έβαλαν το δικό τους λιθαράκι για την κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου.
Ο Πρόεδρος Γιάννης Παναγιωτούρος ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους ότι ο Σύλλογος, κατόπιν επισταμένης έρευνας σε δημόσιες υπηρεσίες, κατάφερε να συγκεντρώσει έγγραφα και αρχεία, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, που σχετίζονται με την λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου και αποτελούν πολύτιμο μέρος της ιστορίας του χωριού μας. (Σημειώνουμε ότι έχουμε στη διάθεση μας τα έγγραφα αυτά τα οποία θα προσπαθήσουμε να ανεβάσουμε στο ιστολόγιο για να είναι διαθέσιμα σε κάθε ενδιαφερόμενο).
 Ο χαιρετισμός του Γιάννη Παναγιωτούρου έκλεισε με τις οφειλόμενες ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης αλλά και στους φορείς και τους ιδιώτες που στήριξαν και στηρίζουν το σύλλογο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην προσφορά του Δημήτρη Γ. Λογοθέτη, ο οποίος είχε την ιδέα για τη δημιουργία του Συλλόγου και στηρίζει πολύπλευρα το Σύλλογο για την επιτυχία των στόχων του.

Ακολούθησε χαιρετισμός του Δημήτρη Λογοθέτη ο οποίος ως εκπρόσωπος της ομογένειας και βασικός χορηγός του συλλόγου αναφέρθηκε στους συναισθηματικούς δεσμούς του ιδίου και της οικογένειάς τους με το χωριό, η οποία ποτέ δεν ξέχασε το Καράτουλα αλλά το αγαπά, το στηρίζει και θα συνεχίσει να το κάνει και παρά τις σοβαρές επαγγελματικές του υποχρεώσεις βρίσκει πάντα διάθεση και χρόνο να το επισκέπτεται.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Δημήτρης ευχήθηκε να προχωρήσουν οι εργασίες και το επόμενο αντάμωμα το καλοκαίρι του ’17 να γίνει στο προαύλιο του Σχολείου.

Μετά τους χαιρετισμούς του Γιάννη Παναγιωτούρου και του Δημήτρη Λογοθέτη τη σκυτάλη πήρε ομάδα παιδιών η οποία παρουσίασε αυτοσχέδιο χορευτικό σε μοντέρνους ρυθμούς, άρεσε πολύ και καταχειροκροτήθηκε.

Τη συνέχεια τη φαντάζεστε: Φαγοπότι, τραγούδι, χορός!
Μπορείτε να πάρετε μια ιδέα στις φωτογραφίες που ακολουθούν. (Βίντεο σε μια από τις επόμενες αναρτήσεις μας)

 Μόνο μπράβο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου και στους εθελοντές, μικρούς και μεγάλους, που βοήθησαν στην οργάνωση της όμορφης βραδιάς.

Να είμαστε καλά! Και του χρόνου… στο επόμενο αντάμωμα στις 17 Αυγούστου 2017.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου