Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016

Το πανηγύρι του Αγιάννη


Το βράδυ της Κυριακής 28 Αυγούστου, παραμονή της μνήμης του Τιμίου Προδρόμου, το χωριό μας γιόρτασε τον προστάτη του Άγιο...

 Οι ετοιμασίες για τη γιορτή είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες μέρες και το μεσημέρι της παραμονής γυναίκες του χωριού στόλισαν τις εικόνες του Προδρόμου.

 Στις 7:30 το απόγευμα σήμανε ο Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησαν τέσσερις ιερείς. Οι Αιδεσιμότατοι Ιωάννης Κότσυφας, Βασίλειος Καραχάλιος, Δημήτριος Κωνσταντέλλος και Λάμπρος Φωτόπουλος.

 Ακολούθησε Αρτοκλασία και στη συνέχεια  περιφορά της εικόνας του Προδρόμου στο προαύλιο της εκκλησίας.

Εν τω μεταξύ το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και νέοι του χωριού είχαν φροντίσει για την παραδοσιακή γουρνοπούλα, το κρασάκι και τη διασκέδαση...

Μετά τον εσπερινό και την περιφορά της εικόνα ο Κώστας Λυμπέρης, εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, καλωσόρισε τους συγχωριανούς και τους φίλους του χωριού μας και ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην διοργάνωση του πανηγυριού, κάνοντας ιδιαίτερή αναφορά στον Δημήτρη Λογοθέτη ο οποίος για μια ακόμα φορά έδειξε έμπρακτα την αγάπη του για το χωριό και την ενορία μας αναλαμβάνοντας τα έξοδα για την ορχήστρα.

Ξεχωριστές στιγμές κεφιού και διασκέδασης προσέφερε η συμπατριώτισσά μας τραγουδίστρια Μαρία Λουίζα Λυμπέρη με τις εξαιρετικές ερμηνείες λαϊκών και παραδοσιακών τραγουδιών ενώ έκπληξη της βραδιάς ήταν ο δωδεκάχρονος Βαγγέλης Ποντίκης από το Καστρί που μας χάρισε όμορφες διπλοπενιές με το μπουζούκι του. Ταλέντο ο μικρός Βαγγέλης και αν συνεχίσει με την ίδια επιμονή και ζήλο έχει όλα τα προσόντα να φτάσει ψηλά.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τον Εσπερινό και το γλέντι. (Βίντεο σε επόμενη ανάρτηση)

Χρόνια Πολλά και καλά στους απανταχού Καρατουλιάνους! Ο Τίμιος Πρόδρομος να είναι πολύτιμος οδηγός και προστάτης όλων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου