Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014

Ο Πάρνωνας και οι αξίες των φυτών του

Αν έχετε χρόνο και διάθεση δείτε το σαραντάλεπτο βίντεο από το τριήμερο υπαίθριο σεμινάριο στον Πάρνωνα που οργάνωσε στις 27, 28 και 29 Ιουνίου 2014 το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστρίου με θέμα:« Φυτά γεμάτα αξίες»

Οι συμμετέχοντες έμειναν σε σκηνές των δύο ατόμων στο καταφύγιο του ΕΟΣ Σπάρτης, ανέβηκαν ως την κορυφή και κατέκτησαν τον Μαλεβό στα 1937 μέτρα... γνώρισαν βότανα και φυτά του Πάρνωνα, εκπαιδεύτηκαν στους τρόπους συλλογής και χρήσης των, κατασκεύασαν  αλοιφές, κρέμες, βαφές, αφεψήματα, γλυκά με υλικά από τη φύση και για τρεις μέρες γέμισαν εμπειρίες απολαμβάνοντας τη φύση και τις ομορφιές του βουνού.
Μπράβο στην Υπεύθυνη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης  Καστρίου, Πηνελόπη Κοζακόνη και στους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ όχι μόνο για το συγκεκριμένο σεμινάριο αλλά και για τη σπουδαία δουλειά τους  συνολικά!!!


 

4 σχόλια:

 1. Αυτα πληρώνει το δημόσιο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμε, πιστεύεις στα αλήθεια ότι το ΚΠΕ Καστρίου, η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, η αειφόρος ανάπτυξη και τα ελάχιστα χρήματα που διατίθενται για τέτοιες δράσεις είναι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας; Εμείς πιστεύουμε ότι η Αγωγή , η Εκπαίδευση, η Παιδεία και η Δια βίου μάθηση μπορούν να βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό ώστε να ξεπεραστεί η πολύπλευρη κρίση που βιώνει η πατρίδα μας.

   Διαγραφή
 2. έχεις βιντεο κ φωτό από την βραδιά με τα παραμύθια;
  Όλγα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αν έχεις βιντεο ή φωτό από την βραδιά αφήγησης θα εκτιμούσα αν επικοινωνούσες μαζί μου.
  Όλγα 6944721088 olgav@kth,se
  Δεν έχω τίποτα από εκείνη την βραδιά.
  Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή