Κυριακή, 6 Ιουλίου 2014

Η απόφαση παραχώρησης του σχολείου στην Καρατουλιάνικη Αδελφότητα Σικάγου

Το Σεπτέμβριο του 2013 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας με  απόφασή του παραχώρησε το δικαίωμα χρήσης του   Σχολείου μας, στο Σύλλογο «Ελληνική Αδελφότητα Καράτουλα Κυνουρίας ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ» για 15 χρόνια.

Επειδή όμως η "Αδελφότητα" θεώρησε το χρονικό διάστημα των 15 χρόνων μικρό, επανήλθε με νέα αίτηση στην οποία ανέφερε ότι για να ολοκληρωθούν τα έργα θα   πρέπει να διατεθεί ένα ποσό διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ και ζήτησε...  ο χρόνος παραχώρησης να αυξηθεί από τα 15 στα 99 έτη.

Το αίτημα  συζητήθηκε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  το Φεβρουάριο του 2014, στην οποία παραβρέθηκαν  και στήριξαν την πρόταση  ο Πρόεδρος μας Κώστας Λυμπέρης και ο Γιάννης Παναγιωτούρος, ως εκπρόσωπος της Αδελφότητας.

Τελικά το   Δημοτικό   Συμβούλιου μετά από διαλογική συζήτηση την οποία μπορείτε να  διαβάσετε στο απόσπασμα του πρακτικού της συνεδρίασης αποφάσισε τα εξής :

«Η παραχώρηση χρήσης του ανενεργού δημοτικού σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Καράτουλα στο σύλλογο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ», γίνεται επ’αόριστον, με την προϋπόθεση ότι ο Σύλλογος δεσμεύεται ότι οι πάσης φύσεως εργασίες ανακατασκευής του κτιρίου, θα έχουν ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα το πολύ μέχρι 15 έτη, από το χρόνο σύναψης του σχετικού χρησιδανείου»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου