Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Η εκδήλωση για την 191η επέτειο της μάχης του ΠροδρόμουΤην Κυριακή 20 Αυγούστου 2017 ο σύλλογος φίλων Τάνου και Προδρόμου οργάνωσε στο μοναστήρι του Προδρόμου εκδήλωση για την 191η επέτειο της μάχης του Προδρόμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε και εκήρυξε τον θείον λόγον ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. Αλέξανδρος.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμούς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, οι Βουλευτές Αρκαδίας Γεώργιος Παπαηλιού και Κώστας Βλάσης, ο Δήμαρχος Βορείου Κυνουρίας κ. Παναγιώτης Μαντάς, Αντιπεριφεριάρχες, Αντιδήμαρχοι, Πολιτευτές, εκπρόσωποι τοπικών Αρχών, συλλόγων και πολύς κόσμου.

Εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων Τάνου και Μονής Προδρόμου καλωσόρισε ο πρόεδρος κ. Χριστόφορος Νικολάου και μίλησε δια την επέτειο ο Γραμματέας κ. Ηλίας Χαλκιάς αναφερθείς εις την σπουδαιότητα που αποτέλεσε η Μάχη της Μονής του Προδρόμου στις 8 Αυγούστου 1826 και την συμβολή των μοναχών στον Αγώνα καθώς και ο σπουδαίος ρόλος της Μονής ως φυγαδευτήριο των καταδιωκομένων, ορμητήριο των πολεμούντων και Νοσοκομείο για τους λαβωμένους.

 Τέλος αποκαλύφθηκε αναμνηστική στήλη για να θυμίζει στις επερχόμενες γενεές το γεγονός και προσεφέρθη λιτό κέρασμα προς όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου