Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

Γιορτές και πανηγύρια στα ΚαστριτοχώριαΟ Αύγουστος κλείνει αφήνοντας πίσω του ωραίες αναμνήσεις από τα πανηγύρια και τις θρησκευτικές εορτές της περιοχής μας. 

Επιχειρούμε να παρουσιάσουμε τις αυγουστιάτικες εκδηλώσεις ξεκινώντας τις αναφορές από την Περδικόβρυση όπου στις 14 Αυγούστου, παραμονή της Παναγίας και μετά τον Εσπερινό  είχαμε το πανηγύρι των Περδικοβρυσιωτών στην γραφική πλατεία του χωριού.


Ανήμερα της Παναγίας γιόρταζε ο Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Χώρα με Θεία Λειτουργία, Αρτοκλασία και το παραδοσιακό βραστό που μόνο οι Ρουβαλιάνοι ξέρουν να μαγειρεύουν με  τόση νοστιμιά.


Την Τετάρτη 16 Αυγούστου η Ωριά είχε το δικό της πανηγύρι στην πλατεία του χωριού με κέφι και χορό που κράτησε ως το ξημέρωμα.


Στις 17 Αυγούστου είχαμε το Καρατουλιάνικο Αντάμωμα. Πάρτε μια μικρή γεύση από τις φωτογραφίες που ακολουθούν γιατί ετοιμάζουμε ειδικό αφιέρωμα σε επόμενη ανάρτηση
Κατά κοινή ομολογία την παράσταση του φετινού καλοκαιριού στα Καστριτοχώρια την έκλεψε ο Έλατος με το πανηγύρι που οργάνωσε την Παρασκευή 18 Αυγούστου στον υπέροχο χώρο του Αγίου Αθανασίου. Το συγκρότημα "Ωδική Βοήθεια" μαζί με μια από τις πιο σπουδαίες φωνές που διαθέτει στις μέρες μας το ελληνικό τραγούδι, τον Μπάμπη Τσέρτο, προσέφεραν ποιοτικά  λαϊκά και δημοτικά τραγούδια που τόσο λείπουν από τις μέρες μας. Σε συνδυασμό με τη γλυκιά βραδιά θεωρούμε ότι ήταν η πιο επιτυχημένη εκδήλωση του καλοκαιριού.   Για την ωραία εκδήλωση που οργανώθηκε στην πλατεία του Καστρίου έχουμε γράψει εδώ, για την επέτειο της Μάχης του Προδρόμου εδώ και για το πανηγύρι του Αγιάννη στου Καράτουλα εδώ.

Τέλος να αναφέρουμε τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου στη Μεσορράχη που πραγματοποιήθηκαν στις 24 Αυγούστου και για τα οποία θα γράψουμε αναλυτικά σε επόμενη ανάρτησηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου