Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

H εορτή του Αγίου Ιωάννη (Φώτο/Βίντεο)


Το βράδυ της Δευτέρας 28 Αυγούστου, παραμονή της μνήμης του Τιμίου Προδρόμου, το χωριό μας γιόρτασε τον προστάτη του Άγιο.Οι ετοιμασίες για τη γιορτή είχαν ξεκινήσει από τις προηγούμενες μέρες με καθαρισμό του περιβάλλοντος χώρου και ασβέστωμα... 

Στις 7:00 το απόγευμα σήμανε ο Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησαν τρεις ιερείς, οι Αιδεσιμότατοι Ιωάννης Κότσυφας, Λάμπρος Φωτόπουλος και Παναγιώτης Ασκούνης με ψάλτες τους Κώστα Λυμπέρη και Κώστα Παναγάκο.  Ακολούθησε Αρτοκλασία και στη συνέχεια έγινε για η περιφορά της εικόνας του Προδρόμου στο προαύλιο της εκκλησίας.
Εν τω μεταξύ το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο είχε φροντίσει για την παραδοσιακή γουρνοπούλα, το κρασάκι και τη διασκέδαση... (Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Καστρίτη Βαγγέλη Παπαιώαννου που έκοψε αφιλοκερδώς την γουρνοπούλα)
Τα τραπέζια στρώθηκαν και ακολούθησε φαγοπότι με χορό και τραγούδι....

 Χρόνια Πολλά και καλά στους απανταχού Καρατουλιάνους! Ο Τίμιος Πρόδρομος να είναι πολύτιμος οδηγός και προστάτης όλων μας

 Υ.Γ Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο ευχαριστεί  τον Δημήτρη Γ. Λογοθέτη και την οικογενειά του που κάλυψαν τα έξοδα για την μουσική της βραδιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου